Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Yangın ve evgin vaziyet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da dışa vurum edilen bu sektör temelı modellerde normal kapı koluna benzeşim. 

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Bapsı Nasıl Tutturulmuşr? Her binanın iye başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı kaynak önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mahir takımlar tarafından konstrüksiyonlmaktadır.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, küpeşte evet da engel bulunması gerekmektedir. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok altın hale getirmiştir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut henüz zarif malzeme kullanılabilir. Yine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı ciğerin sac lafınlığı 1.0 mm yahut henüz yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, doğrusu belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den süregelen fiyatlara bulmak mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve kaideında hiçbir kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Projelerin yangın ve Yangın Merdiveni Kapısı acil durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

 60dk ve 120dk kabilinden averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri için marifet alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın yangın kapısı kalitesi ve güvenilirliği hakkında size selen verecektir.

Report this wiki page